Ne Sıklıkla Kil Uygulaması Yapılmalı

02-02-2024 14:14
Ne Sıklıkla Kil Uygulaması Yapılmalı
Çoğu insan genellikle arabalarını ne sıklıkla Kil Uygulaması Yapılması gerektiğini sorar. Ne tür bir "kil” kullanırsanız kullanın, cevap aynıdır. Aracınızın ihtiyacı olduğunda kil yaparsınız. Uygulamanın Herhangi Bir Dayanım Süresi Olmadığı belli bir Zaman Aralığı yoktur. Boyanın içinde kir varsa, kil yaparsınız. Bunu anlamanın kolay bir yolu, ya bir Kilitli torba ya da bir nitril eldiven kullanmak ve avucunuzu boyaya karşı düz bir şekilde kaydırmaktır.Bu, çıplak elinizle hissedemeyeceğiniz gömülü kirlenmeyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kirlenmenin Yoğun Olduğu durumlarda, onu duymanıza da izin verecektir. 
Kil, basınçla değil sürtünmeyle çalışır ve bildiğimiz gibi sürtünme Yüzeysel Çiziklere açılan kapıdır. kil uyguladığınızda, Yüzeysel Çizikler oluşturma olasılığınız olduğu anlamına gelir, bu nedenle mecbur değilseniz istemezsiniz. Fakat Kil Kaydırıcı Ürünlerle Uygulama Yaptıgınızda Yüzeysel Çiziklerin Oluşmasının Önüne Geçebilirsiniz.Peki cila yaparken önce kil yapmam gerekiyor değil mi? Teknik olarak hayır. fakat Uygulama Öncesinde Yüzeyi Kontrol Ettiğinizde Yüzeyde Pürüzlenme Yada Kirlenme Görülüyorsa Cilanın Yüzeyde Daha İyi Tutunmasına Ömrünün Uzaması Açısından Cila Öncesinde Kil Uygulamanız Önerilir.
Kil, pürüzsüz bir yüzey elde etmek ve tüm gömülü kontaminasyonu çıkarmak için harika bir adımdır ve son derece gereklidir. Bu nedenle, ne zaman ihtiyacınız olduğunu bilmek, arabanızın en iyi durumda görünmesini sağlamayı çok daha kolay hale getirir. 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.