Demir Tozu Temizliği Nasıl Yapılır

02-02-2024 14:18
Demir Tozu Temizliği Nasıl Yapılır
Demir Sökücü Ne Sıklıkta Kullanmalısınız? Bu Uygulama Ne Kadar Gerekli ?

Demir Tozu Sökücüler , Arabanızın Boya Bakımını Yaparken tatmin edici bir deneyim sunar. Eğer Bu Tarz Bir Ürün Kullanmadıysanız yüzeye püskürtün ve Bekleyin.Demir Tozu ile temas ettiğinde renk değiştirir (tipik olarak kırmızı veya mor renk). Sorun şu ki, onları ne sıklıkla kullanmalıyız?

Yüzey Temizleyici Kil Uygulamasına Çok benzer şekilde, yalnızca ihtiyacınız olduğunda bir demir sökücü kullanmalısınız. Normal yıkama rutininize dahil edilmemelidir. Yılda bir veya iki kez Uygundur veya ağır Temizlik Gerektiğinde (örneğin seramik kaplama uygulamadan önce).

 

Ne zaman demir sökücü kullanmalısınız ??

Arabanızına Yaptıgınız Uygulamalar, ne sıklıkla demir sökücü kullanmanız gerektiğini belirleyecektir. Sık sık bir demiryolu yakınına park ediliyorsa veya çok fazla toz saçan fren balataları varsa, onu daha düzenli kullanmanız gerekir.Normal, bakımlı bir araba için çok sık herhangi bir kirlilik (demir sökücü veya kil hamuru) yapmanıza gerek yoktur. Aracınızı düzenli olarak yıkamak Ve Koruyucu Ürünler Kullanmak kirletici maddelerin birikmesini önleyecek ve bu nedenle endişelenmenize gerek kalmayacak.Demir sökücü kullanmak isteyeceğiniz bir senaryo, Pasta Uygulaması veya seramik kaplama uygulamadan öncedir. Bu durumda, boyanın mümkün olduğunca temiz olması gerekir, bu da birkaç ekstra adım atmayı garanti eder.Bir demir sökücü kullanmak, Bir Kil Uygulaması Yapıldıktan sonra bile boyaya yapışmış gizli kirleticilerin kalmamasını sağlayacaktır. Üzerine püskürtürseniz ve akmadan önce rengi değişmezse, yüzeyinizin tamamen temiz olduğundan Emin Olabilirsiniz.

Yüzey Temizleyici Kil Ürünleri ve Demir Tozu Sökücüler

Bu önemlidir çünkü seramik kaplamaların boyaya düzgün bir şekilde yapışması için temiz ve ArındırılmışBir yüzeye ihtiyacı vardır. Bunu Durumu atlamak, muhtemelen seramik kaplamanın olması gerektiği kadar uzun süre dayanmamasına veya düzgün çalışmamasına neden olacaktır.Bir demir sökücü, aşırı kullansanız Dahi boyanıza herhangi bir zarar vermemelidir (yine de şişe üzerindeki talimatları izlediğinizden Ve Jant Temizleme Ürünü Olmadığından Emin Olun). Wax veya Boya Korumanıza Zarar Verebilir.Bu nedenle yakın zamanda uygulama Yaptıysanız bunu aklınızda bulundurun. Seramik kaplamalar, bir demir sökücüye çok daha fazla dayanabilir – aslında, seramik kaplı bir arabada kaybolan su boncuklarını geri getirmenin genellikle harika bir yoludur.Bir demir sökücüyü çok sık kullanmanın en büyük dezavantajı maliyetidir. Diğer detay ürünleriyle karşılaştırıldığında, bir demir sökücü oldukça pahalıdır. Ayrıca, her kullandığınızda da epeyce Ürün Harcayabilirsiniz. 500ml. bir şişe size çok uzun süre dayanmaz.

Demir sökücü ürünleri Kullanmak Gerekli mi?

Boyanızın yüzeyinin tamamen temiz olduğundan emin olmak istiyorsanız, bir demir Tozu Sökücü giderici gereklidir. Yani evet, yukarıda bahsedilen gibi durumlarda gereklidir. Yine de, özellikle yakın zamanda yapılmışsa, sık sık Kullanmanız gerekli değildir.Sadece arabanızın temiz ve parlak olmasını istiyorsanız, demir sökücü kullanmamayı seçmek dünyanın sonu değil. Arabanız beyaz olmadıkça, boyanızdaki bu kirleticileri muhtemelen görmez veya hissetmezsiniz.Arabanızın boyasında tıpkı cildiniz gibi gözenekler vardır. Zamanla, fren tozu vb gibi metal parçacıklar kendilerini bu gözeneklere sokabilir. İstediğiniz kadar bir yıkama eldiveni ile Yıkasanızda çıkmazlar. Bu yüzden arabalarımızda Kil Ürünlerini kullanıyoruz. Yapışkan yüzey, kirletici maddeyi tutar ve boyadan geri çeker.Kirlenmenin, bir kil Ürünün gerçekten iyi yakalayamadığı gözeneklerin daha derinlerine kazıldığı zamanlar vardır. Burası demir sökücünün devreye girdiği yerdir. Kirleticileri yüzeyden fiziksel olarak çekmek yerine kimyasal olarak çözecektir. Bunu yapmanın tek yolu püskürtmeli demir sökücüdür.

Demir sökücü nasıl çalışır?

Valet Pro Dragon’s Breath , Auto Finesse İron Out,Auto Brite Purple Rain, Polytop Equinox  Gibi Ürünler Demir Tozlarını giderir. Buna karşılık, bir Kil Hamuru,Bezi Yada Diski Yakalayabileceği demirli tozu Kirleticilerinin yanı sıra aşırı boya püskürtme, ağaç Reçine ve katran gibi demir dışı kirleticileri de kaldıracaktır.Ürün, yıkama aşaması sırasında boya üzerine püskürtülür, 3-5 dakika bekletilir, ardından su püskürtülür. Boya üzerinde herhangi bir demir kirliliği varsa, kimyasal bu bekleme süresi boyunca boyanın kırmızıya veya mora dönmesine neden olacaktır.

SIKÇA SORULAN SORULAR :

Önce demir sökücü mü yoksa kil mi kullanmalısınız?

Birçok kişi önce demir sökücü kullanmayı tercih etse de bu ürünleri istediğiniz sırayla kullanabilirsiniz. Bunun arkasındaki sebep, demir sökücünün boyaya dokunmanıza veya silmenize gerek kalmadan birçok işi yapabilmesidir.Boyaya dokunmaktan kaçınabildiğiniz her an, çizik oluşturma şansınızın daha az olacağı anlamına gelir. Kil Hamurlarının Kil Kaydırıcı Hariç Ürünlerle Kullanımlarında yüzeyi bozduğu bilinmektedir, bu nedenle yoğun şekilde kirlenmiş bir araçla uğraşırken bu önemli bir faktör olabilir.İlk önce demir sökücü kullanmanın bir başka nedeni de Kil Ürününüzün ömrünü uzatmaktır. Önceden kaldırdığı herhangi bir şey, kil Hamurunu bu işi yapmaktan kurtaracaktır.

Demir sökücü yıkamadan önce mi sonra mı kullanmalısınız?

Bu kişisel tercihe bağlıdır, ancak en önemlisi aracı daha sonra iyice durulamanızdır. Olası bir lekelenmeyi önlemek için boyanızın üzerinde bir demir sökücünün kurumasına izin vermemelisiniz.

Bazı insanlar tüm yıkama işleminden Yapacak, arabayı kurutacak ve ardından bir demir sökücü kullanacak. Bunun nedeni, demir sökücüyü seyreltmek için yüzeyde kalan suyun daha az etkili olmasını istememeleridir.

Diğerleri, benzer bir nedenle - ürünün seyreltilmesini önlemek için - yıkamadan önce tamamen kirli bir arabaya püskürtür.

Belki de bir demir sökücü kullanmanın en yaygın yolu, yıkamadan sonra, ancak aracı kurutmadan öncedir. Bu daha hızlıdır ve çoğu durumda hala etkili görünmektedir. Hangi yöntemi en çok sevdiğinize karar vermek size kalmış, ancak daha sonra tekrar iyice duruladığınızdan emin olun.

Jantlarda Ve Lastiklerde Demir sökücü kullanabilir misiniz?

Boyalı tekerleklerde demir sökücüyü sorunsuzca kullanabilirsiniz. Tekerleklerinizdeki Vernik ve ya boya, arabanızın gövdesindeki Vernikten Yada Boyadan farklı değildir. Krom veya çıplak metal üzerinde kullanmak sorun yaratabilir, bu nedenle önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.

Bazılarının paylaştığı renk değiştiren etkisi nedeniyle, demir sökücülerin jant temizleyicilerle aynı olduğuna dair bir yanlış kanı vardır. Ancak durum böyle değildir. Bir Janttemizleyici ayrıca kiri, yağı ve gresi parçalayabilecektir. Bir demir sökücü demiri Tozlarını kesinlikle çıkarır.Jantlar için Jant Temizleme Tercih Edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.